Salads
June 24, 2025

Salată de hrișcă cu dressing de sfeclă roșie

Descoperă o rețetă pe bază de plante care îmbină beneficiile hriștii cu nuanțele vibrante ale unui dressing din sfeclă roșie. Această salată nu este doar atrăgătoare vizual, ci și plină de beneficii pentru sănătate. Hrișca, o pseudo-cereală fără gluten, este o sursă excelentă de proteine, fibre și nutrienți esențiali, fiind un plus valoros în orice alimentație.
25 minutes
Beginner
2 servings
Ingredients

For the sauce:

  • 150 g sfeclă fiartă sau conservată
  • 50 g iaurt vegetal
  • 1/2 linguriță chimen
  • Salt and pepper, to taste

Pentru hrișcă:

  • 100 g hrișcă
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Nuci și un strop de ulei de măsline pentru servit

Cooking instructions. Step by step

  • Pentru sos vei avea nevoie de un robot de bucătărie în care adaugi: sfecla, iaurtul vegetal, chimenul, sarea și piperul. Mixează bine până obții un sos fin, omogen și cremos
  • Pentru această rețetă am folosit hrișcă prăjită, dar dacă ai hrișcă crudă, primul pas este să o prăjești într-o tigaie antiaderentă până capătă o culoare brună
  • La 1 cană de hrișcă adaugă 2 căni de apă, sare, piper și 1 lingură de ulei de măsline
  • Acoperă tigaia și lasă hrișca să fiarbă până când toată apa este absorbită (10-15 minute)
  • Când hrișca este gata, las-o să se răcească câteva minute la temperatura camerei sau în frigider, apoi amestec-o cu pătrunjel proaspăt tocat, ceapă verde tocată și un strop de ulei de măsline

Plating suggestions:

  • La servire, așază amestecul de hrișcă peste un strat de sos de sfeclă și decorează cu muguri de pin prăjiți sau, pentru un plus de savoare, nuci coapte. Bucură-te de această salată de hrișcă colorată, sănătoasă și delicioasă
Don't miss out our new recipes!
Subscribe to the newsletter and stay up to date with the latest recipes!
Get delicious vegan recipes, healthy lifestyle tips, and mealtime inspiration every week.
See other recipes
Pasta
20 minute
June 19, 2025
Main dish
15 minutes
June 19, 2025
Pasta
50 minutes
June 14, 2025
Sosuri
5 minute
July 17, 2025
Main dish
40 minutes
June 13, 2025
Soups
10 minutes
June 13, 2025
Main dish
20 minute
June 13, 2025
Entree
40 minutes
June 19, 2025
Main dish
45 minute
June 11, 2025
Dessert
2h 10 minutes
November 7, 2025
Snack
10 minutes
October 11, 2025

About Beanstalk

There’s a saying that goes, “you are what you eat.” A cliché, I know. But it’s a cliché for a reason—because it’s true. Eating isn’t optional, but eating healthy is. Choose wisely!
Special thanks to my extraordinary coworker, Dorina, the creative force in our kitchen. Her culinary prowess and dedication to crafting delightful content have elevated our culinary experiences. Dorina, your presence by my side in the kitchen is not just appreciated; it's invaluable.
Together, we create magic with every dish, and I'm grateful for your unwavering support and collaborative spirit. Here's to the delicious journey we continue to embark on together!
2024 © BEANSTALK