Pastă de dovlecei (bogată în proteine vegetale)

Acum că vara și-a intrat în drepturi, nimeni nu își dorește să petreacă ore întregi în bucătărie, gătind în căldură. Această pastă de dovlecei este soluția perfectă: rapidă, hrănitoare și delicioasă, ideală pentru a fi savurată în lunile calde. Preparată din dovlecei proaspeți, fasole albă, tahini, lămâie, usturoi și Herbes de Provence, această mâncare aromată și nutritivă poate fi gata în doar 15 minute. Stropit cu un pic de ulei picant și decorat cu pătrunjel proaspăt, acest preparat va deveni cu siguranță preferatul tău pe timp de vară.

Timp de pregătire:
5 minute
Timp de gătire:
10 minute
Timp total:
15 minute
Curs:
Fel principal
Specific
Vegan, fără gluten
Porții:
2
  • Ingrediente
  • Pentru pasta de dovlecei:

    • 2 dovlecei
    • 2 căței de usturoi
    • Sare și piper după gust
    • 250 g fasole albă (fiartă sau din conservă)
    • 1 lingură tahini
    • Coaja de la o lămâie organică
    • Zeama de la o jumătate de lămâie
    • 1/2 linguriță de ierburi de Provence

    Pentru extra savoare:

    • Ulei picant (noi l-am înlocuit cu un amestec de ulei de măsline extravirgin și piper cayenne)
    • Pătrunjel proaspăt
  • Sugestii de 
    • Așezați pasta de dovlecei pe o farfurie adâncă sau într-un bol. Stropiți deasupra puțin ulei picant (în această rețetă, nu am avut la îndemână ulei picant, așa că am improvizat combinând ulei de măsline cu piper cayenne).
    • Finalizați cu pătrunjel tocat pentru o notă extra de prospețime și culoare.
  • Instrucțiuni de gătit. Pas cu pas
    • Tăiați dovleceii în rondele subțiri.
    • Căliți feliile de dovlecel timp de 5-10 minute, până se rumenesc.
    • Condimentați cu sare și piper după gust.
    • Când sunt gata, adăugați usturoiul tocat și amestecați încă 30 de secunde (suficient pentru a-și elibera aromele fără a se arde)
    • Apoi, transferați dovlecelul rumenit într-un robot de bucătărie.
    • Adăugați fasolea albă fiartă, tahini pentru cremozitate, coajă de lămâie (asigurați-vă că folosiți lămâie organică), suc de lămâie și Herbes de Provence.
    • Amestecați până obțineți o pastă cremoasă.
  • Urmăriți videoclipul

S-ar putea să vă mai placă...