Falafel servit cu sos tahini și dovlecei aromați

Falafelul servit cu sos tahini și dovlecei aromați este un deliciu sănătos, îmbogățit cu arome orientale. Rețeta include biluțe crocante de falafel servite cu un sos cremos de tahini și dovlecei sotați, asezonați cu sumac și chimion. Pătrunjelul proaspăt și rodia adaugă un strop de culoare și prospețime, transformând acest preparat într-un răsfăț pentru simțuri. Ideal pentru un prânz ușor sau o cină savuroasă, acest fel de mâncare va cuceri orice fan al aromelor orientale.

Timp de pregătire:
10 minute
Timp de gătire:
25 de minute
Timp total:
35 de minute
Curs:
Fel principal
Specific
Vegan, Orientul Mijlociu
Porții:
4 - 6
  • Ingrediente
  • Pentru Falafel:

    • 200 g amestec de falafel Daaboul
    • 230 ml apă
    • 2 linguri de ulei de măsline

    Pentru dovlecei:

    • 3 dovlecei
    • 1 lingură de ulei de măsline
    • 1/2 lingură de sumac
    • 1/2 lingură chimion
    • Sare după gust

    Pentru sosul tahini:

    • 3 linguri Tahini
    • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
    • Coaja de la o jumătate de lămâie
    • Sucul de la 1/2 lămâie
    • Sare după gust
    • 40 ml apă (se ajustează la consistența dorită)

    Pentru extra savoare:

    • Pătrunjel proaspăt, tocat
    • Rodie proaspătă sau sos de rodie
  • Sugestii de 
    • Așezați sosul tahini ca strat de bază pe platoul de servire.
    • Adăugați fâșiile de dovlecel în centru.
    • Aranjați biluțele de falafel peste sos, în jurul dovleceilor.
    • Presărați puțin pătrunjel proaspăt și semințe de rodie (sau câteva picături de sos de rodie) deasupra pentru un plus de aromă și savoare.
  • Instrucțiuni de gătit. Pas cu pas
    • Se combină amestecul de falafel cu apă și 2 linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
    • Între timp, pregătiți sosul tahini: amestecați tahini cu usturoi presat, sare, coajă de lămâie (asigurați-vă că folosiți lămâie organică) și zeamă de lămâie. La început, veți obține o pastă groasă, pe care o puteți dilua ulterior cu apă (adăugată treptat) până când obțineți consistența dorită.
    • După 30 de minute, amestecul falafel ar trebui să fie gata. Începeți să formați biluțele de falafel și puneți-le pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
    • Stropiți biluțele de falafel cu puțin ulei de măsline și coaceți-le în cuptor timp de 20-25 de minute la 200 de grade Celsius.
    • Cât timp falafelul stă la cuptor, pregătiți dovleceii: tăiați-i pe lung, scoateți-le miezul și apoi tăiați-i în fâșii subțiri.
    • Rumeniți fâșiile de dovlecel într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Când observați că au prins acea culoare arămie frumoasă, puteți adăuga condimentele: sumac, chimion și sare după gust.
    • Pentru pasta de avocado, zdrobiți avocado copt într-un bol și adăugați ceapa tocată mărunt, sucul proaspăt de lămâie și condimentați cu sare și piper după gust.
    • Amestecați până când totul este omogenizat, creând o bază cremoasă și aromată pentru preparat.
  • Urmăriți videoclipul

S-ar putea să vă mai placă...