Vinete chinezești

Felii de vinete la cuptor cu un delicios sos chinezesc de baie preparat din ceapă verde, ardei iute, usturoi, ulei picant, sos de soia, sirop de agave și semințe de susan. Pur și simplu de vis!

Timp de pregătire:
10 minute
Timp de gătire:
30 de minute
Timp total:
40 de minute
Curs:
Aperitiv / garnitură
Specific
Vegan, Chineză
Porții:
4
  • Ingrediente
    • 2 vinete
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei iute
    • 3 căței de usturoi
    • 30 ml ulei vegetal + 10 ml ulei de susan (fierbinte)
    • 50 ml sos de soia
    • 30 ml sirop de agave
    • 2 linguri de semințe de susan
  • Instrucțiuni de gătit. Pas cu pas
    • Tăiați vinetele în dungi (vezi video de mai jos)
    • Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade Celsius (până devin aurii).
    • Între timp, se prepară sosul de baie:
    • se adaugă ceapa verde, ardeiul iute și usturoiul tocate mărunt
    • se acoperă cu semințe de susan
    • combinați uleiul vegetal cu uleiul de susan, încălziți-le și adăugați-le peste ingrediente pentru a combina frumos aromele.
    • se termină cu sos de soia și sirop de agave
    • Când vinetele sunt gata, le amesteci cu sosul delicios și gata! Un bol perfect de vinete chinezești!
  • Urmăriți videoclipul

S-ar putea să vă mai placă...

Abonați-vă la canalele noastre social media
Strada Câmpina 62-64, Cluj-Napoca, România
  • studio@beanstalk.ro
  • +40 743 093 121