Bulgur cu smochine și pesto de rucola cu nuci

Dacă te grăbești, dar vrei să te bucuri de un preparat gustos și nutritiv, acest bulgur cu smochine și pesto de rucola cu nuci ar putea fi perfect pentru tine! Punem pariu că nu l-ai încercat niciodată, pentru că noi tocmai am găsit-o pe aceasta.

Timp de pregătire:
5 minute
Timp de gătire:
10 minute
Timp total:
15 minute
Curs:
Fel principal
Specific
Vegan, Orientul Mijlociu
Porții:
4
  • Ingrediente
    • 1 mână de rucola
    • 10-15 nuci
    • 1 cățel de usturoi
    • 2 linguri de drojdie nutritivă
    • 200 g bulgur
    • 6 smochine
    • 2 linguri de sirop de agave
    • 3 linguri de apă
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • Sare după gust
  • Sugestii de 
    • Adăugați un strat de pesto de rucola cu nuci, acoperiți cu bulgur, puneți deasupra câteva smochine prăjite și presărați câteva nuci zdrobite pentru un final crocant.
  • Instrucțiuni de gătit. Pas cu pas
  • Pentru a pregăti nucile, pesto și bulgur:

    • Prăjiți nucile
    • Pentru pesto, amestecați nucile prăjite, rucola, usturoiul, drojdia nutritivă, sarea, uleiul de măsline și 2 linguri de apă într-un robot de bucătărie până când obțineți o pastă cremoasă.
    • Bulgărele: Se fierbe 1 cană de bulgăre cu 2 căni de apă. Se adaugă puțină sare

    Pentru a pregăti smochinele:

    • se taie fiecare în jumătate
    • se stropește o tigaie cu ulei de măsline și se așează cu fața în jos în tigaie
    • se prăjesc pe ambele părți, apoi se toarnă siropul de agave deasupra.
    • se mai lasă să se gătească încă 2-3 minute și sunt gata

     

  • Urmăriți videoclipul

S-ar putea să vă mai placă...