Papanași Vegani

0
750

Când ai poftă de ceva dulce, cu papanașii sigur nu dai greș. Iată o rețetă rapidă de papanași vegani fierți, pe cât de simplu de pregătit, pe atât de savuroși. În această formulă vegană, am înlocuit brânza de vaci cu ricotta vegană de la Rawckers, în loc de ou am adăugat piure de mere ca să lege frumos compoziția și am pregătit un coating delicios cu pesmet, nucă măcinată și zahăr de cocos – bun de-ți lasă gura apă.

Rețeta video:

______________

Timp de gătire: 30 minute

Rețetă: Desert

Specific: Vegan, Tradițional Românesc

Porții: 6-8 porții (24 biluțe de papanași)

______________

INGREDIENTE:

🌱450 g ricotta vegană (noi am folosit-o pe cea de la Rawckers: https://rawckers.ro/shop/ricotta-marmotta-brawnza-proaspata/)

🌱100 g piure de mere

🌱140 g griș

🌱1 lg. esență de vanilie

🌱2 Lg. sirop de agave

🌱1 cană de pesmet

🌱o cană de nucă măcinată

🌱150 g zahăr de cocos

🌱5-6 Lg. ulei de struguri

Cum să-i pregătești:

  1. Într-un bol mare, amestecăm ricotta vegană, piureul de mere (este un excelent înlocuitor pentru ou, deoarece leagă frumos compoziția), adăugăm grișul, esența de vanilie și siropul de agave. (Puteți pregăti piureul de mere și în casă, cu un măr și 2 linguri de apă, în blender)
  2. Amestecăm totul foarte bine, apoi umezim mâinile cu puțină apă și formăm biluțe din compoziție
  3. Pentru coating: încingem uleiul de struguri într-o tigaie, adăugăm pesmetul și nuca măcinată și amestecăm continuu până ce compoziția începe să prindă puțină culoare
  4. Pe urmă, oprim focul și adăugăm zahărul de cocos. !! Foarte important: trebuie să opriți focul înainte să adăugați zahărul, pentru că, altfel, acesta se va topi.
  5. În final, fierbem papanașii până ce observăm că aceștia se ridică singuri la suprafața apei
  6. Îi scoatem și îi trecem prin amestecul de pesmet cu nucă și zahăr și asta a fost tot. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, video, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here